oppie2

Delftse Watersport Vereniging

logodwsv-med

Strijp en Reijnerwatering tussen Den Haag en Westland tot 15 juni afgesloten voor al het gemotoriseerde vaarverkeer

Geplaatst op 20-05-2019  -  Categorie: Algemeen

De Strijp en Reijnerwatering tussen Den Haag en het Westland blijft ook dit vaarseizoen onder beperkende voorwaarden geopend voor al het bootverkeer. Echter van 15 april tot 15 juni 2019 zal de vaarweg tijdelijk volledig gesloten worden voor al het gemotoriseerde vaarverkeer. Deze sluiting is noodzakelijk omdat te vaak de opgelegde beperking werd overtreden. Door te veel gemotoriseerd vaarverkeer heeft de vegetatie te weinig kans aan te groeien tot sterke en robuuste planten. Dankzij de tijdelijk afsluiting kan dit alsnog. Ongemotoriseerd vaarverkeer als roeiboten en kano’s kunnen wel nog over de vaarweg varen.

Op dinsdag 21 mei wordt daarom een fysieke versperring in het water aangebracht nabij De Zweth en de Erasmusweg. Kano’s en kleine ongemotoriseerde bootjes kunnen hier gewoon langs.

Pilot

In 2016 hebben we jullie gevraagd mee te denken over de pilot op de Strijp en de Reijnerwatering. Samen met jullie hebben we de pilot vormgegeven met als belangrijkste uitgangspunten; éénrichtingsverkeer en een periode in het voorjaar waarin we de doorvaart afsluiten zodat de flora en fauna de ruimte krijgt om robuust te worden. Afgelopen twee jaar hebben gemeten wat de effecten zijn van het vaarverkeer op de ecologie in de Strijp en de Reijnerwatering.

De resultaten zijn interessant en deze willen we natuurlijk graag met jullie delen. Hiervoor ontvangt u binnenkort een uitnodiging. 

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie wensen, dan kunt u contact opnemen met ons via (015) 260 81 08 of tekol.[antispam].@hhdelfland.nl.

De beperkende voorwaarden op de Strijp en Reijnerwatering zijn:

  • Strijp en Reijnerwatering zijn van 15 april tot 15 juni gesloten voor al het gemotoriseerde vaarverkeer, inclusief vergunninghouders. Deze periode kan de vegetatie aangroeien tot robuuste planten.
  • Na 15 juni is de watergang open voor 1-richtingsverkeer. 1 richting zodat boten in het midden van de watergang blijven. Zo kan aan de zijkanten vegetatie groeien. Boten kunnen van Den Haag richting Midden-Delfland/Westland varen. Terug kunnen ze via Delft en de Vliet. Omwonenden en ondernemers met een ontheffing kunnen

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Tamara Brouwer

Communicatieadviseur

Hoogheemraadschap van Delfland

Team communicatie

Phoenixstraat 32

2611 AL Delft

T 015 260 82 72

E rewuorbt.[antispam].@hhdelfland.nl

Werkdagen: ma, di, do en vrij (tot 14.00u)