oppie2

Delftse Watersport Vereniging

logodwsv-med

UPDATE Kerkpolderbrug in Schipluiden komt niet meer naar beneden

Geplaatst op 10-10-2018  -  Categorie: Algemeen

 Update 9-10-2018

 

Omdat zowel bij de Kerstanjewetering als bij Schipluiden een stremming voor het vaarverkeer geldt, heft Delfland tijdelijk de eenrichting-maatregel op de Strijp en Reijnerwatering op.

 

 

Vanwege werkzaamheden aan onze persleidingen in de Kerstanjewetering op de grens tussen Delft en Rijswijk geldt hier een stremming voor het vaarverkeer.  Dit betekent dat er geen doorvaart mogelijk is vanaf de Vliet richting de Zweth (Midden-Delfland en het Westland).

Sinds afgelopen zaterdag is ook de doorvaart in Schipluiden gestremd. Hier belemmert een kapotte brug de

doorvaart. Hierdoor is op dit moment de enige mogelijkheid om per boot het gebied in en uit te komen via de Reijnerwatering en de Strijp richting Den Haag.

Deze vaarverbinding is in 2017 bij wijze van pilot opengesteld. Er geldt een eenrichting-maatregel omdat de doorvaart smal is en om de waternatuur te beschermen. Die is vooral in voorjaar en zomer kwetsbaar. Vanwege de uitzonderlijke situatie hebben wij vandaag besloten om deze eenrichting-maatregel tijdelijk op te heffen.

Let op: niet voor iedereen

Helaas kan niet iedereen van deze route gebruik maken. De doorvaart is smal en schepen kunnen elkaar nauwelijks passeren. Verder is de watergang ondiep en daarom alleen toegankelijk voor boten die maximaal 80 cm diep steken. Bovendien geldt er een beperkte doorvaarthoogte van 1,25 meter in verband met een lage brug.

 

Update 8-10-2018  10.00 uur

 

Bericht van de gemeente Midden-Delfland:ze hebben laten weten dat De Kerkpolderbrug te Schipluiden er zeker nog voor 2 weken uitlicht. Ze laten de brug zakken, maar kan dan niet meer omhoog. Als deze weer gerepareerd is kan hij weer bediend worden. Misschien levert dit extra problemen op tijdens het hijsen van de boten. Volgens gem. Midden-Delfland schijnt omvaren ook geen optie te zijn omdat daar ook stremmingen zouden zijn.

 

 

 

SCHIPLUIDEN - De Kerkpolderbrug in Schipluiden is sinds zaterdagmiddag buiten gebruik. Zowel auto's als fietsers en voetgangers kunnen er niet overheen, omdat het brugdek niet meer omlaag gaat. Ook het scheepvaartverkeer is gestremd.

De brug verbindt de Dorpsstraat met de Tiendweg en ligt vlakbij het gemeentehuis van de gemeente Midden-Delfland. Monteurs hebben de brug onderzocht en zagen dat er een staalkabel is gebroken. Daardoor kan de brug niet meer open en dicht.

Volgens de gemeente Midden-Delfland is de brug waarschijnlijk tot woensdag niet te gebruiken. In de tussentijd proberen monteurs de brug tijdelijk weer toegankelijk te maken, totdat alles gerepareerd is.

Verkeer kan omrijden via de Zouteveensebrug en de Valbrug in het centrum van Schipluiden.

 

bron https://www.omroepwest.nl/nieuws/3703862/Brug-in-Schipluiden-buiten-gebruik-door-gebroken-staalkabel

Afbeelding kan het volgende bevatten: schoenen