oppie2

Delftse Watersport Vereniging

logodwsv-med
image301

Deze informaite is voor beginners, voor de gevorderden de RS Feva en voor volwassenen de Valk

 

Wij geven zeilles in Oppi’s, dit zijn speciale les-optimisten, deze zijn onzinkbaar,kunnen tegen een stootje en bovendien is het zeil is kleiner en de romp iets breder.

De bootjes slaan daarom minder snel om en dit geeft de kinderen ook een veiliger gevoel.

De lessen worden aangepast aan de weersomstandigheden en gaan in principe altijd door. Bij veel wind gebruiken we o.a. onze Oppi-simulator, hiermee kunnen kinderen op de kant in een bootje oefenen met zeilstanden en wat er gebeurt als je gaat gijpen enz. De instructeurs kunnen dan de boot draaien en hebben controle over wat er in de boot gebeurd.

oppie2

Het vlot gebruiken we ook, dit is vooral fijn omdat de instructeurs vanaf eenvlot altijd kunnen laten aanleggen of afvaren met de windrichting die zijwillen.

 

Iets voor of iets na de zomervakantie organiseren we altijdhet wereldberoemde watersprietenkamp. De kinderen komen dan op zaterdag rond11.00 uur, bouwen hun tent op (soms met hulp van ouders) volgen het geheime programma, slapen ook nog even, en als de leiding wakker wil worden, krijgen ze zelfs ontbijt. Verder is alles een verrassing. Ouders zijn pas weer welkom als de tenten afgebroken kunnen worden zo rond 14.00 uur op zondag.

Voor de theorie maken wij gebruik van ons eigen boekje, dit boekje krijgende cursisten gratis. Reddingsvesten worden ook gratis uitgeleend, evenals de oppi’s. Zelf Het is handig om altijd droge kleren bij je te hebben. Verder moetje iets aandoen wat gewoon lekker zit. Laarzen mogen niet in de boot,sportschoenen of sandalen zijn uitstekend geschikt. Als er regen voorspeld is,dan is een regenpak zeer nuttig.

Aan het eind van het seizoen is er nog een BBQ. Deelname isvoor alle leden/ cursisten met ouders, broertjes en zusjes. Alleen voor de drankjes wordt een kleine vergoeding gevraagd.

 

Aanmelden voor de cursus kan via de website.bij AANMELDEN.

Alle data staan op de website bij AGENDA.

Cursisten moeten jeugdlid worden, zij betalen geen inschrijfgeld. de prijzen staan bij TARIEVEN

 

Voor verdere informatie kunt u mailen neteirpsretaw.[antispam].@dwsv.nl

of bellen met Gert Kwakkel tel 0654 628522