oppie2

Delftse Watersport Vereniging

logodwsv-med

31 maart en 15 april stremming van het Scheur

Geplaatst op 24-03-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Bron: website Rijkswaterstaat

Op 31 maart en op 15 april 2023 worden de twee tunneldelen van de Maasdeltatunnel, onderdeel van de Blankenburgverbinding, afgezonken naar hun plek in het Scheur. Om het werk veilig uit te kunnen voeren wordt het Scheur 2 keer 24 uur afgesloten voor al het scheepvaartverkeer.

Voor het afzinken van het eerste tunneldeel is de vaarweg afgesloten (zie afbeelding) van vrijdag 31 maart 10:00 uur tot zaterdag 1 april 10:00 uur, voor het tweede tunneldeel van zaterdag 15 april 10:00 uur tot zondag 16 april 10:00.

 

Er vanuit gaande dat leden de sluis in Vlaardingen pakken moet het net goed gaan. 

Men komt dan ten westen van de stremming op de nieuwe Maas.

Ook met de Schie komt men westelijk van de beperking op de nieuwe Maas uit.

 

Het eind van de stremming zit bij de afslag van de nieuwe Maas richting de oude Maas. Die moet je hebben als je richting de Zuid-Hollandse eilanden en Zeeland gaat. Men kan die bewuste dagen waarschijnlijk wel via Vlaardingen of de Delftse Schie de oude Maas op richting Oud Beijerland en verder. Mocht de afslag met de oude Maas gestremd zijn dan is omvaren via Dordrecht mogelijk.

 

Men kan die bewuste dagen niet richting zee. Het Hartelkanaal is verboden voor pleziervaart en dus niet te gebruiken als bypass richting de Maasland

 

stremming-het-scheur